Starrain

Eğitim ve Öğretim Amaçlı
 
AnasayfaKapıTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Asya Mutfağı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2123
Kayıt tarihi : 19/05/09
Yaş : 50

MesajKonu: Asya Mutfağı   Salı Tem. 07, 2009 9:26 pm

Asya mutfağı

Rotamızı çok uzaklara, Thai-Çin ve Japon mutfağına yönlendiriyoruz. Bu mutfağın gözdesi sebzeler, antioksidan etki gösteriyor. En sık kullanılan baharat; zencefil, toksin atmak ve sindirimi kolaylaştırmakta etkili...Acı, tatlı, tuzlu ve ekşiyle kombine edilmesi de ağızda unutulmayacak lezzetler bırakıyor.
[img][/img]Hindistancevizi sütü ve köri püresi: Thai mutfağı klasiği. Yakıcı özelliği ile lezzet veriyor.

Kişniş: Sert ve acı aroması var. Yaprak ve filizleri çorba ve salatalarda kullanılıyor.

Tofu: Kurutulmuş soya fasulyesi filizinden yapılıyor. Çorba ve kızartmalarda kullanılıyor. Protein açısından zengin. Ayrıca B vitamini vedemir kaynağI.

Çin eriştesi: Asyalılar çorbalarında kullanıyor. Lezzetli ve besleyici.

Tofu Çorbası

4 kişilik:150gr pırasa, iki adet taze soğan, 200gr tofu, bir kırmızı biber, 6 kaşık soya sosu, 4 kaşık pirinç sirkesi, 4 kaşık soya sosu püresi, karabiber, tuz, zencefil.

1-Pırasaları 5 cm uzunluğuna şeritler halinde doğrayın. Tofuyu küp küp kesin. Biberi halka şeklinde doğrayın.
2-Yarım litre su ısıtın. Soya sosu, pirinç sirkesi, soya püresini suya ilave edip karıştırın.
3-Pırasa ve tofuyu ekleyin. Çorbayı 4 dakika pişirin. Üstüne tuz, zencefil, karabiber serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://starrain.turkproforum.com
 
Asya Mutfağı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Starrain :: ASYA MUTFAĞI-
Buraya geçin: