Starrain

Eğitim ve Öğretim Amaçlı
 
AnasayfaKapıTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Japon Mutfağı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2123
Kayıt tarihi : 19/05/09
Yaş : 50

MesajKonu: Japon Mutfağı   Salı Tem. 07, 2009 9:30 pm

Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (??). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar. Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.
Meşhur Japon Yemekleri

Akaşi-yaki ????, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
Çanko-nabe ?????, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
Donburi ?, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
Gyoza ??, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
İşiyaki ???
Kare ??—, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
Kuşiage ???
Maki ??, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
Miso Çorbası ???, Miso ve DaŞi ile yapılır.
Nabe ? veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
Oden ???, Türlü şekili.
Okonomiyaki ?????, Lahanalı hamur işi.
Saşimi ??, Çiğ balık
Şabu Şabu ??????, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
Sukiyaki ????, Türlü
Suşi ??, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
Takoyaki ????, Ahtopotlu hamur işi.
Tempura ???, Fritözden balık ve sebze.
Teriyaki ????, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
Tonkatsu ????, Domuz eti kızartması.
Yakitori ???, Tavuk eti Şiş Kebabı.
Makarna/erişte yemekleri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://starrain.turkproforum.com
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2123
Kayıt tarihi : 19/05/09
Yaş : 50

MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Salı Tem. 07, 2009 9:35 pm

[img][/img]Geleneksel bir Japon Kahvaltısı.
Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar.

Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://starrain.turkproforum.com
 
Japon Mutfağı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Starrain :: ASYA MUTFAĞI-
Buraya geçin: